Actueel2018-08-07T15:34:16+00:00

Actualiteiten en Nieuws

Groen & Grijs

Het initiatief Groen & Grijs, kookworkshops voor mensen met dementie en hun kleinkinderen, is door Dementiezorg voor Elkaar uitgeroepen tot het beste dementie-idee van Nederland in 2018. Op woensdag 10 oktober heeft Groen & Grijs plaats gevonden in La Cantina in Drunen. 5 grootouder/kleinkind-koppels kookten samen een driegangen maaltijd. De 9 mannen van kookclub ‘van ’t Rechte Eind’ vervulden een onmisbare rol tijdens het event: 5 van hen ondersteunden aan tafel en in de keuken bij het bereiden van de gerechten; de anderen assisteerden waar ze maar konden.

Turks Theehuis november 2018

Er was 12 november weer een Turks theehuis in de moskee in Drunen. Te gast was Mary van Son, casemanager bij Stichting Schakelring. De vertaling in het Turks was in handen van Banu Evgincan, werkzaam bij Contour de Twern in Tilburg. Hoewel de opkomst laag was, was het toch een geslaagde avond. Een verslag van het theehuis is terug te vinden op de website van Bouwen aan Vertrouwen. Meer informatie over het Turks Theehuis is terug te vinden in de Folder Turks Theehuis

Dementie in cultureel perspectief

Gedurende vier zondagen in september is de ziekte Dementie, die in de nabije toekomst volksziekte nummer 1 zal zijn, in een cultureel perspectief geplaatst door Stichting Honsoirde. Naast een groepstentoonstelling is er een speciaal muziek- en lezingenprogramma geweest. Met dit project wilde Honsoirde een andere kijk bieden op deze ziekte waar steeds meer mensen zelf of in de naaste omgeving mee te maken krijgen. Een verslag van dit project is terug te vinden op de website van Stichting Honsoirde.

Voorlichtingsfilmpjes dementie

Twee studenten van de opleiding toegepaste psychologie, hebben vanuit het Sociaal Innovatiecentrum Oisterwijk, een PR-campagne ontwikkeld.  De campagne heeft als doel de kennis over dementie en de rol van de huisarts (toegangspoort tot hulpverlening) te vergroten bij Nederlanders met een migrante afkomst. Meer informatie over de campagne en de filpmjes, zijn terug te vinden op de website van de Brabantse Proeftuin Dementie.

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen